De training

Doel van de training

Met deze teambuildingstraining maak je je team sterker. Je komt erachter hoe je team functioneert, hoe jullie effectiever samen kunnen werken en hoe je elkaars kwaliteiten en talenten het slimste kunt inzetten.  

Inhoud training

De training bestaat uit een inhoudelijk deel en het spelen van de escaperoom. Onze ervaren trainer (een arbeids- en organisatiepsycholoog) bereidt jullie team voor op de escaperoom. Met verschillende activerende werkvormen gaan we in op de belangrijkste theorie rondom groepsvorming, kwaliteiten en rolverdeling binnen teams. Na deze introductie speelt je team de escaperoom. De trainer observeert dan het team. Na het spelen van de escaperoom nemen jullie de tijd om na te praten. Wat gebeurde er in de escaperoom met je team? Hoe is dit te koppelen aan de theorie? En het allerbelangrijkste: wat kunnen jullie hiermee om jullie team nog sterker te maken? Je gaat naar huis met concrete afspraken en vervolgstappen om je team te optimaliseren.

Dagdeel of hele dag

We bieden deze training aan in twee varianten:

  • Dagdeel van 3 uur: een ochtend of middag. Eventueel te combineren met lunch.
  • Eendaagse training (van 10.00u tot 16.00u), inclusief lunch.

Voor wie?

De training is bedoeld voor een groep collega’s die op een ontspannen manier wil werken aan de kracht van het team. Dat kunnen teams zijn waarin de samenwerking nog niet helemaal lekker gaat, maar ook teams waarbij alles goed loopt en die nog een stapje verder willen. Onze trainers hebben ervaring met teams in allerlei sectoren: mensen uit de zorg, de overheid, het onderwijs of het bedrijfsleven. Ze zijn van harte welkom! 

De training is geschikt voor teams van 3 tot 7 personen. Neem voor grotere teams (tot maximaal 14 personen) contact met ons op.

Escaperoom Leiden

Een escaperoom spelen met je team is natuurlijk al leuk, maar het is nog mooier als je daar ook concreet iets aan over houdt. Tijdens deze training speel je Escaperoom Leiden. Je doel is om binnen een uur te ontsnappen uit het geheime atelier van Rembrandt van Rijn in het middeleeuwse Kruithuisje. In een escaperoom heb je dus te maken met tijdsdruk. Daarnaast moét je samenwerken om te kunnen ontsnappen. Een soort snelkookpan waarin de kwaliteiten van de teamgenoten snel boven komen drijven. 

Wij hebben het inderdaad erg naar onze zin gehad. Mooie combinatie van leuk en nuttig. Leuke uitdagende escaperoom op prachtige locatie, maar juist de combinatie met een stukje teambuilding gaf het wat extra inhoud . Ik zou dit zeker als teambuildingssessie blijven aanbieden, mooi concept!  Een fijne facilitator, ze sloot goed aan bij onze wensen, pakte het professioneel en ook informeel aan, gaf veel positieve energie. Zoals een collega samenvatte:  Op vrolijke wijze kracht en zwaktes van het team ontdekken, super!”  – Kees van Schouten, gemeente Leiden